Samen voor een betere gezondheid!

Taalkans in de Veenkoloniën

Nieuws Taalkans in de Veenkoloniën

Laaggeletterdheid aanpakken en de basisvaardigheden van Veenkolonialen verbeteren. Daarop richtte het project Taalkans van Kans voor de Veenkoloniën zich van 2017 tot en met maart 2020. Stichting Lezen en Schrijven voerde dit project uit.

Door het project Taalkans voor de Veenkoloniën zijn meer deelnemers geworven die willen werken aan hun basisvaardigheden en is er een mooie basis gelegd waarop kan worden voortgebouwd. Het project is een intensivering van de aanpak Taal voor het leven in de Veenkoloniën, met het accent op gezondheid.

Taalkans heeft er onder andere voor gezorgd dat er in alle Veenkoloniaalse gemeenten een taalhuis actief is. Hier kunnen mensen terecht voor ondersteuning, ontmoeting en kennis opdoen. In de eindpublicatie van Taalkans van de Veenkoloniën kunt u meer lezen over de ander resultaten die Taalkans in drie jaar heeft behaald.

De aanpak van laaggeletterdheid en basisvaardigheden stopt niet nu Taalkans afgelopen is. Momenteel voert Stichting Lezen en Schrijven het project ‘Voel je Goed!’ uit. Via Voel je Goed! leren Veenkolonialen die moeite hebben met lezen en schrijven en daardoor lagere gezondheidsvaardigheden op een hele praktische manier hoe ze gezonder kunnen leven. Voel je goed! is bewezen succesvol en daarom volop in beeld bij de diverse gemeenten. Eerder schreven wij al over Voel je Goed!. Lees die artikelen hier en hier!

Deel dit project