Samen voor een betere gezondheid!

Stichting de Toverboom groeit verder

Nieuws Stichting de Toverboom groeit verder

Stichting de Toverboom krijgt €200.000 subsidie van de gemeente Midden-Groningen. Het bewonersinitiatief in Hoogezand is daarmee gepromoveerd tot algemene voorziening voor de hele gemeente. De Stichting stimuleert talentontwikkelingen en zelfredzaamheid bij kinderen en hun ouders.

“Dit is een enorme erkenning voor ons werk. Het is geweldig dat wij als bewonersinitiatief zijn uitgegroeid tot een algemene voorziening, waarvan de gemeente ook de meerwaarde ziet.  Bovendien is dit uniek in de jeugdzorg waar alles is vastgelegd in protocollen, waardoor dit niet snel mogelijk zou zijn”, zegt voorzitter en initiatiefnemer Rebecca Albers van De Toverboom.

De Stichting biedt een combinatie van ondersteuning, opvang en activiteiten, waarbij de ouders actief worden betrokken. De Toverboom organiseert bijvoorbeeld zomerkampen voor kinderen die moeilijk mee kunnen komen in de maatschappij. Daarnaast ontvangen ze in hun Second Home kinderen en hun ouders. Jaarlijks maken zo’n vijftig gezinnen gebruik van de diensten van de Stichting, maar de verwachting is dat met deze financiële impuls van de gemeente dat aantal gaat groeien.

‘We kunnen echt meer doen. We kunnen nu het verschil maken voor deze gezinnen. We gaan zeker groeien, maar wel stap voor stap. De gemeente gaat ons eerst helpen met het vinden van een groter pand, want waar we nu zitten zijn we echt uitgegroeid’, zegt Albers.

Kinderen tijdens een uitje van Stichting de Toverboom

Enthousiasme bij de gemeente
Wethouder Peter Verschuren van gemeente Midden-Groningen is enthousiast over de samenwerking met Stichting de Toverboom: “De Toverboom richt zich op kinderen en hun ouders en wat gezinnen zelf of samen met hun netwerk kunnen doen om problemen aan te pakken. Daar willen we als gemeente graag een handje bij helpen. En de Toverboom bereikt ook veel kinderen en ouders uit kwetsbare situaties die zich daar thuis voelen. Een doelgroep die voor professionele organisaties juist moeilijk te bereiken is.”

Albers is ontzettend blij met de subsidie van de gemeente maar kijkt ook al weer verder. “Ik wil eigenlijk een bewonersbedrijf opzetten. Er loopt heel veel talent rond bij ons. Ik zit te denken aan een klussenbedrijf of iets met catering. We mogen niet te afhankelijk worden van die subsidie, want over twee jaar kan de politiek weer heel anders denken over het geld voor de zorg.”

Kans voor de Veenkoloniën sprak al eerder met Rebecca Albers. Zo vertelde ze aan KvdVK hoe de Stichting het begin van de Corona-crisis door kwam, en over de groente- en fruitkisten die aan kwetsbare inwoners van Veenkoloniën werden uitgedeeld. Ook heeft Rebecca een mooie bijdrage geleverd aan de derde editie van de Krant van de Veenkoloniën! Meer over Stichting de Toverboom leest u op hun eigen website.

De inhoud van dit artikel is afkomstig van RTV Noord.

Deel dit project